Nieuws

Maison & Objet Paris

 4 september 2019

Het inspirerende halfjaarlijkse event Maison & Objet Parijs staat weer voor de deur.
Van 6 t/m 10 september kun je je onderdompelen in de wereld van interieur, productdesign en accessoires.

"New visits, new audacious and intuitive purchasing experiences, inspirational and surprising itineraries, new places for sharing ... LET US SURPRISE YOU!"

The story of... F500 series van Artifort

 18 juli 2019

Wist je dat het eerste ontwerp van de iconische F500 serie van ontwerper Geoffrey D. Harcourt RDI is ge´nspireerd op de welbekende schommelstoel uit The Oval Office van JFK? De F500 met schommelonderstel was prachtig, maar had eind jaren '60 een beperkte markt. Alle opvolgers in deze serie met een draaibare schijf- of kruisvoet waren dan ook zeer welkom.

Het idee voor de fauteuil ontstond doordat de vriendin van de ontwerper zich graag opkrulde in kleermakerszit. Harcourt was gefascineerd door deze vrouwelijke houding. Dat resulteerde in een uitnodigende serie van fauteuils met diverse stofferingen, hoogtes en onderstellen. Een stoel die alle comfort heeft van een gemakkelijke stoel, en breed genoeg om aan deze ongebruikelijke zithoek te voldoen.

Vitra kleurt de zomer!

 28 juni 2019

Dit jaar introduceert Vitra een nieuw kleurengamma voor de kuipstoelen van Eames zoals de Eames Plastic Chairs, Eames Fiberglass Chairs en Wire Chairs. Een uitgebreid proces van onderzoek en analyse heeft geleid tot het creŰren van een harmonieus palet dat in drie groepen van kleuren kan worden opgesplitst: "mid tones", "neutral tones" en "bright tones". Het samenspel van levendige en subtielere kleuren biedt meer dan 100.000 configuraties. De nieuw ge´ntroduceerde Eames Fiberglass Chair is nu beschikbaar voor projecten.

Klaar voor de zomer?

 11 juni 2019

Is uw terras al klaar voor de zomer?
PGA Totaalinrichters kan u ook adviseren in outdoor meubilair.
Zoals bijvoorbeeld deze nieuwst collectie van het Belgische merk Passe Partout. Laat die zon maar komen!

Design District 2019

 13 mei 2019

Design District is het beste vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Gedurende 3 dagen is een beursvloer van ruim 10.000 m▓ gevuld met presentaties van de 200 mooiste interieurmerken. Maar Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en kan ÚÚn of meerdere lezingen volgen.
Design District is in 2002 begonnen in Nederland onder de naam 100% Design. Het evenement heeft altijd plaatsgevonden in bijzondere en historierijke locaties zoals de Cruise Terminal Rotterdam, de Van Nelle Fabriek en het Hembrugterrein in Zaandam. Het evenement is uitgegroeid tot toonaangevend in Nederland. De 17e editie is op 5, 6 en 7 juni 2019 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.