PGA Persoonlijk Gerichte Aandacht


Continuïteit is onze focus voor zowel onze omgeving als voor onze organisatie.

De PGA Groep is al 2 decennia een platform voor stijl en creativiteit. Wij ontwerpen en realiseren exclusieve interieurs en verlichtingsoplossingen voor zowel de zakelijke als particuliere markt, vernieuwend en vol passie.

Samen met ons kiest u voor een totaalconcept dat uw cultuur en identiteit weerspiegelt en bijdraagt aan een omgeving waarin u zich thuisvoelt.

Onze kracht ligt in het uitvoeren van het gehele traject. Van het 1e ontwerp tot en met de uiteindelijke realisatie.


Duurzaamheid


De PGA groep en het milieu

PGA Groep werkt uitsluitend samen met fabrikanten die een groen imago hoog in het vaandel hebben staan en gedurende het volledige bedrijfsproces een minimale milieubelasting nastreven (cradle-to-cradle). Grondstoffen, verpakkingsmaterialen en recyclingprocessen dienen meer dan ooit afgestemd te worden op slinkende hulpbronnen, schaarser wordende energie en toenemende belasting van het milieu. Producten bevatten zo min mogelijke stoffen die onder de Wet milieugevaarlijke stoffen (WMS) vallen. Reeds bij de constructie van de meubellijn wordt erop gelet dat de toegepaste materialen weer worden teruggegeven aan de materiaalkringloop. Om deze reden worden overwegend recyclebare kunststoffen gebruikt.

Aangeboden producten en MVO

De aangeboden producten voldoen aan de wettelijke voorschriften ten aanzien van milieu en duurzaamheid. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van massief hout dat geleverd wordt door bedrijven met een FSC Keurmerk. Zoveel mogelijk wordt gebruik gemaakt van schoonmaakmiddelen op natuurlijke basis. Om het milieu zo min mogelijk te belasten wordt er altijd met meerdere personen in één auto naar een project gereden.

Afvalverwerking

Het gebruik van verpakkingsmaterialen wordt tot een minimum beperkt. Bij het uitleveren van projecten wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van projectverpakkingen (op pallets en beschermd door dekens). Hierdoor blijft er nauwelijks of geen af te voeren verpakking over. Het resterende verpakkingsmateriaal wordt door PGA Groep verzameld, afgevoerd en gescheiden aangeboden aan een verwerkingsbedrijf of recyclebedrijf.

Revitalisatie

Wij revitaliseren meubilair, d.w.z. het opknappen van items met als doel hen een langere levenscyclus te geven. Een soort reclycing, maar dan zonder het voorwerp daadwerkelijk om te vormen. Deze techniek zorgt ervoor dat geen afbreuk wordt gedaan aan de waarde van het bestaande kantoormeubilair en geen kosten hoeven worden gemaakt voor nieuw meubilar.
Enkele voorbeelden:

  • nieuw schuim voor de stoelen;
  • herstofferen van meubilair;
  • het ontlakken en opnieuw lakken van meubilair;
  • defecte onderdelen vervangen;
  • nieuwe bureaubladen voor de werkplekken;
  • aanpassen van balies en counters (o.a. verbouwen, "inpakken", voorzien van nieuwe bladen);
  • spuiten van onderstellen

Restyling

Bestaand meubilair kan met minimale middelen worden aangepast naar een nieuwe invulling of nieuwe omgeving. Een verandering van de look, functie, feel en nut, waarbij alles mogelijk is. Of het nu gaat om zit-, sta of werkplekmeubilair; onze vormgevers zorgen steeds voor een vernieuwende en verfrissende kijk op uw bestaande- of gebruikte meubilair.