Duurzaamheid / Refurbishment

PGA Totaalinrichters is toonaangevend op het gebied van duurzaam renoveren en refurbishment. PGA Totaalinrichters integreert milieuvriendelijke materialen, efficiënt gebruik van grondstoffen en hernieuwbare energie. Door middel van gezamenlijke planning transformeren ze ruimtes met een focus op milieubewustzijn. Onze aanpak omvat een grondige beoordeling, het gebruik van gerecyclede materialen en technologische integratie, waardoor visueel aantrekkelijke en milieuverantwoorde gerenoveerde ruimtes ontstaan die bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Focus op duurzaam kantoorontwerp

PGA Totaalinrichters loopt voorop in het leveren van innovatieve kantoorontwerpen die zowel functioneel als toekomstbestendig zijn. Onze ontwerpen integreren duurzaamheid, functionaliteit, veiligheid, vitaliteit, sfeer en algehele beleving. Investeren in duurzaamheid binnen uw bedrijf kan een aanzienlijk concurrentievoordeel opleveren door uw imago en reputatie te verbeteren.

De inrichting van kantoorruimtes biedt een unieke kans om aan te sluiten bij bedrijfsdoelstellingen. Sociale verantwoordelijkheid is een belangrijk aandachtspunt voor de meeste bedrijven, en duurzaamheid kan een belangrijke bijdrage leveren aan deze zaak, met als doel een duurzamere toekomst, niet alleen voor het bedrijf maar voor de wereld.

Het integreren van duurzaamheid in het ontwerp en de lay-out van kantoorgebouwen levert op de lange termijn ook kostenvoordelen op. Dit wordt toegeschreven aan lagere energiekosten en lagere onderhouds- en reparatiekosten. Kiezen voor duurzame inkooppraktijken wordt essentieel om de intervallen tussen noodzakelijk onderhoud en reparaties te verlengen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid van kantoren bevorderen

Veel bedrijven geven prioriteit aan het verbeteren van de duurzaamheid van hun kantoren, deels gedreven door de steeds strengere overheidsvoorschriften met betrekking tot energie-efficiënte structuren. Duurzame kantoren verminderen niet alleen het energieverbruik en de CO2-uitstoot, maar cultiveren ook een gezonde werkomgeving, waardoor de waarde van het pand stijgt.

Naast energiebesparing draagt een duurzaam kantoor bij aan een verhoogd comfort en welzijn van de werknemers. Dit zorgt op zijn beurt voor betere prestaties, minder stress, minder ziekteverzuim en meer tevredenheid onder de werknemers. De duurzaamheid van een gebouw speelt een cruciale rol bij het aantrekken en behouden van top personeel.

Vanaf 2023 zijn kantoorgebouwen verplicht om minimaal energielabel C te behalen, wat zich vertaalt in een jaarlijks energieverbruik van maximaal 225 kWh per m2. PGA Totaalinrichters faciliteert naleving door het optimaliseren van ruimteontwerp en klimaatsystemen voor efficiëntie.